Op een uitslagenlijst (column van de voorzitter) PDF Afdrukken

stond ik deze maand 3 keer. Leuk maar wat hebben jullie eraan? Of doen we er meer mee? Ga ik communiceren hoe slecht of goed het was. Hoe belangrijk de wedstrijd was. Hoe hij georganiseerd was. Wat de verbeterpunten zijn. Kortom een uitslagen lijstje kan tot discussie en communicatie leiden.      

Het belang van communicatie is buitengewoon groot is een stelling die ons voortdurend wordt voorgehouden. Dynamica probeert jullie te informeren wat er omgaat in de club en Zeeuwse atletiekwereld. Ik ben dan ook blij dat de nieuwsbrief weer is verschenen. Voor een vrijwilligersclub is het samenstellen en verspreiden van een clubblad een opgave. Wij hebben zoals je gemerkt hebt de verschijningsdatum wat opgerekt. De nieuwsbrief zal het gat opvullen. 
Communicatie beperkt zich bij de meeste leden tot het nalezen van uitslagen en daarbij zeker de plaats op het ranglijstje. Ik doe daar volop aan mee en kijk daarbij ook graag naar de resultaten van clubleden. Wat daarnaast zich afspeelt wordt nauwelijks of te laat gelezen is de stelling die ik nogal eens hoor als er een mail de deur uitgaat of er een bericht op site geplaats wordt. De atleet veranderd en communiceert anders als vroeger. Wij moeten hier op inspelen en jullie anders en beter informeren. Interesse opwekken is daarbij een middel dat kan leiden tot betere communicatie.
Een informatie middel zijn de lijstjes. Data verstrekken en de interesse is gewekt. Kijk maar eens in het nieuwe mooie boek Stik Bliee over de Kustmarathon. Van de 100 pagina’s zijn er 25 met daarop een lijstje. Het gekke is dat ik de meeste bekijk. Het werkt dus voor mij, maar ook voor jullie? Uitslagen publiceren is achterhaalt hoor ik, maar niet op internet ‘Just in time’. Data erbij en het wordt leuker. Pr. Snelheid/km/uur/temp/freq. Enz.  Een en ander moet wel kloppen natuurlijk. Zo staat mijn pr op de marathon al jaren verkeerd vermeldt op een van de lijstjes. Moet ik toch eens doorgeven.
Prestaties? Vrolijk word ik wel van de lijstjes van de afgelopen maand. Resultaten waar je trots op mag wezen van de Dynamica atleten. Uitblinkers genoeg waarbij ik wellicht iemand vergeet, vergeef mij bij voorbaat. Wat mij opviel dat Erwin en Erwin beiden een mooi pr neerzetten. 32.18 op de tien in Etten-Leur is echt een goede tijd in dit jaar vind ik. De andere Erwin staat genoeg in het nieuws naast de fantastische prestatie van Sebastien, en de trailers Tim en Michel. Mooi pr voor Marco in Amsterdam en Crum bij de NK militairen 3e. En wat dacht je van Finn en broer Paavo bij de jeugd N.K.. Gewoon goed jongens! Vrouwen nemen dit najaar een beetje rust wat pr betref constateer ik. Atleten die ik niet noem zijn net als ik hartstikke goed bezig natuurlijk maar een pr zat er niet in helaas.  
Uit de lijstjes kun je opmaken dat er veel gelopen wordt op Walcheren en er ook diverse goede resultaten worden neergezet. Veel actieve vrouwen maar ook mannen lopen bij de diverse loopgroepen op Walcheren. Jammer dat zij niet voor de Dynamica club gekozen hebben. Communiceren wij onvoldoende of doen we iets anders verkeerd? Het zijn vragen waar jullie het antwoord op kunnen geven. Ik hoor het graag.
Een van de lijstjes die worden bijgehouden in de club is die van vrijwilligers die actief zijn geweest dit jaar. Zo werden meer dan 150 personen door Anton Vael gemaild die zich voor Dynamica hebben ingezet. Wij organiseren daarvoor de laatste jaren een gezellige avond met een warm en koud buffet. Dit jaar in Het Kasteel van Batavia te Westkapelle. Daarbij is een bezoek aan het Polderhuis museum nu toegevoegd. Ook dit jaar hebben jullie een uitnodiging gehad. 
Tot slot ook het bestuur heeft zo zijn lijstjes. Een daarvan is de lijst van aan- en aftreden. Een bestuursperiode is normaal 4 jaar. Voor mij betekent dit, dat ik volgend voorjaar aftredend ben. Hoe ik daar mee omga laat ik jullie weten op het volgende lijstje. Voorlopig blijf ik bewegen, jullie ook?
Groet Jan B.
 
 
Joomla templates by a4joomla