Elf nieuwe clubrecords PDF Afdrukken

Sinds mei 2011 zijn er 11 nieuwe clubrecords verbroken. Dit keer zijn er slechts 2 pupillenrecords, 8 juniorenrecords èn een seniorenrecord. Felicitaties zijn er voor Lucian de Nooijer, Caecilia Kaagman, Finn de Leng, Thomas Kempe, Tim van den Broeke, Marijke de Visser en Sébastièn Schletterer.

We beginnen met Lucian de Nooijer.  In april verbeterde hij al het clubrecord balwerpen, met kogestoten is hij al net zo talentvol. Op 18 juni stootte de B-pupil de kogel van 2 kg 6 meter 64 cm ver weg. Hierdoor is Dennis Janse zijn record kwijt.

De andere pupil is Caecilia Kaagman (A1) die tijdens de zelfde wedstrijd in Zierikzee het clubrecord voor A pupillen op verspringen verbeterde. In een duel met een aan haar gewaagde opponent perste ze er in haar laatste sprong nog alles uit en met een leuke meewind kwam ze 4.20 meter verder weg. Het oude record (1999) van Lotte de Kam verdween hierdoor uit de boeken.

De eerstejaars C-junior Finn de Leng heeft twee records verbeterd. In Hulst op 28 mei wierp hij de speer van 600 g 38.75 meter ver weg. Thomas Kempe raakte daardoor dit clubrecord kwijt. UPDATE: Op zondag 21 augustus wierp Finn de speer nog verder in Naaldwijk: 40,28 meter! Op zondag 14 augustus heeft Finn dan eindelijk het clubrecord op polstokhoogspringen gehaald. Hij evenaarde het clubrecord van Romy van Vlieland uit 2001 met 2 meter 30 cm.

Bij de B junioren heeft Tim van den Broeke zijn eerder dit jaar behaalde clubrecord op de 3000 meter steeple aangescherpt tot 9.32.29 min, maar liefst 18 seconden sneller dan een maand eerder in Goes. Het clubrecord op de 2000 meter steeple is nu ook in handen van Tim. Hij heeft het een paar keer aangescherpt, maar tijdens de NK race waar hij brons won liep hij het snelst: 6.21.55 min Yordi Sandee is hierdoor zijn clubrecord kwijt.

Thomas Kempe heeft zijn clubrecords op de 100 en 200 meter verder aangescherpt. Als B junior heeft hij ook al tijden de clubrecords voor A junioren en senioren op zijn naam staan. Tijdens de laatste baanwedstrijd in Vlissingen op 2 juli heeft de nieuwe tijdwaarneming zijn snelste tijd tot nu toe genoteerd: 11.38 sec. Op de 200 meter is zijn snelste tijd 22.65 sec., gelopen in Alphen a/d Rijn op 10 juli tijdens het NK junioren in de halve finale. In de finale, waar hij goud haalde, was hij één honderste langzamer.

Bij de meisjes junioren A heeft Marijke de Visser twee clubrecords verbroken. Op de 5000 meter zette ze op 17 juni in Roosendaal een tijd neer van 18.53,89 min., goed voor een nieuw clubrecord. Op 2 juli liep ze in Vlissingen de 1500 meter in een tijd van 4.46,61 min. Met deze tijd verbrak ze het record van Maaike van Dijk uit 1997.

Tot slot: een clubrecord dat tegelijk ook Nederlands Record is: uniek voor Dynamica! Sébastièn Schletterer liep een Nederlands recordtijd voor de masters 35 van 1.49,59 min op de 800 meter. Lees hier en hier meer hierover.

Opmerkingen en (graag!!) foto's sturen naar Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 
Joomla templates by a4joomla