Baantraining en -wedstrijden jeugd PDF Afdrukken

Het zomerseizoen staat voor de deur, het wordt warmer en lichter: straks kunnen we weer alle atletiekonderdelen voluit beoefenen! Een aantal zaken voor u als ouder van belang: Zaaltraining op 12 maart voor het laatst!
Dit winterseizoen is voor het eerst ook zaaltraining aangeboden voor alle pupillen op donderdagavond in de gymzaal van het Scheldemond. Op 12 maart is de laatste zaaltraining. Op donderdag 19 maart is de training voor alle pupillen weer op de baan tussen 18 en 19 uur!  Wij hebben dit voor het eerst op deze manier gedaan en zijn benieuwd hoe de kinderen en ouders het vonden: hoe wordt de training ervaren, het gebouw, de tijdstippen? We horen het graag via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.

 
Info-avond trainen en wedstrijden 19 maart
Als ouder kan je het gevoel krijgen dat je de informatie hierover zelf bij elkaar moet sprokkelen. Nu zijn bijna alle trainers van uw kind(eren) ook ouders en weten hoe dat voelt! Tijdens de informatiebijeenkomst wordt een presentatie gegeven waarbij vragen gesteld kunnen worden, ook na afloop. We zullen daarbij ook uitleggen wie de Jeugd Technische Commissie is en bij wie je voor welke vragen terecht kunt. De Jeugd Activiteiten Commissie zal bovendien vertellen over de activiteiten die voor uw kinderen worden georganiseerd.
Om het u en ons makkelijk te maken doen we dit tijdens een training, en wel op donderdag 19 maart, tussen 18 uur en 19 uur in de kantine. De koffie en thee staat voor u klaar!
De afgelopen twee jaren hebben we een soortgelijke avond met succes georganiseerd, we hopen op een even grote opkomst! De volgende onderwerpen laten we aan de orde komen:

  • Trainen: opbouw, onderdelen, tijden
  • Groepsindeling bij trainen en wedstrijden
  • Baanwedstrijden (welke zijn er, hoe kom je er, inschrijven, tenue, hoe verloopt zo'n dag)
  • Loopwedstrijden in het zomerseizoen
  • Doorkijk naar junioren
  • Informatievoorzieningen
  • Jeugd Technische Commissie
  • Jeugd Activiteiten Commissie

 
Athletic Champs en wedstrijden
Er zijn dit seizoen 9 baanatletiekwedstrijden. Hiervan is er 1 na de vakantie (onze eigen clubkampioenschappen). Van de 9 wedstrijden zijn er 4 bij ons thuis.
De paaseiwedstrijd is eigenlijk geen wedstrijd maar een kennismaking met baanatletiek voor de jonge atleet én zijn/haar familie en vrienden, gewoon een gezellige atletiekmeeting met je trainingsmaatjes.
Voorheen waren er 5 meerkampwedstrijden (Ir. Knaap competitie), daar zijn er dit jaar nog twee van. Hierbij doet elke atleet een meerkamp van drie onderdelen en worden de punten bij elkaar opgeteld. Ook wordt er een lange afstand of estafette gelopen.
Het Zeeuws kampioenschappen per onderdeel is dit jaar bij ons thuis, hierbij is elk onderdeel (sprint, kogel, bal, ver/hoogspringen, 600/1000m) een wedstrijd tegen andere atleten.
Vorig jaar is voor het eerst een Athletic Champs wedstrijd gehouden in Zierikzee. Door het grote succes worden er dit jaar vier van deze wedstrijden georganiseerd. Dynamica zorgt voor vervoer per bus. Met je trainingsmaten ga je de strijd aan met kinderen van andere Zeeuwse verenigingen, het is dus een wedstrijd in teamverband. Deze zijn strak georganiseerd en erg gezellig. Er zijn per groep wel een paar ouders nodig om te assisteren. Mocht u niet meekunnen (andere sportende kinderen) dan kunt u uw zoon of dochter ook ’s ochtends op de bus zetten en in de middag weer ophalen.
Hieronder is de Baanpupillenkalender weergegeven:

Datum Wedstrijd Vereniging Locatie

6-4-2015

 Paaseiwedstrijden Dynamica Sportpark Vrijburg

11-4-2015

 Athletic Champs RKHAV Hulst

25-4-2015

 Athletic Champs Delta Sport Zierikzee

23-5-2015

 Meerkamp AV'56 Goes

13-6-2015

 Athletic Champs Dynamica Sportpark Vrijburg

27-6-2015

 Meerkamp AV De Wielingen Oostburg

4-7-2015

 Athletic Champs AV Flakkee Middelharnis

11-7-2015

 Zeeuws kampioenschappen per onderdeel Dynamica Sportpark Vrijburg

26-9-2015

 Clubkampioenschappen Dynamica Sportpark Vrijburg

 
Per wedstrijd dien je je op te geven bij Jacky Luitwieler via en antwoord op zijn oproepmail.
In zijn algemeenheid geldt dat iedereen zoveel mogelijk meedoet, omdat het gewoon erg leuk is. Dit geldt helemaal voor de Athletic Champs wedstrijden, want niet meedoen betekent nadeel voor je eigen team! Zet dus alle data alvast in de agenda!
 
Mocht u vragen hebben over wedstrijden: stel ze tijdens de informatiebijeenkomst op 19 maart, spreek een trainer bij de training of mail de JTC via Dit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft Javascript nodig om het te kunnen zien.
 
Namens de Jeugd Technische Commissie van Dynamica

  

 
Joomla templates by a4joomla