Bloesemtocht Nordic Walking Dynamica PDF Afdrukken

Om de trainers enige rust te geven van al het gekwetter bij de Nordic Walking op zondagochtend werd besloten om regelmatig op zondagmorgen een loop zelf te organiseren. Dergelijke klussen kan je heel goed overlaten aan de regeltante binnen de groep n.l. Astrid Pluijlaar, die dat niet alleen heel goed verzorgd maar er ook nog eens plezier aan beleefd om dergelijke klussen uit te voeren.

 

 

De eerste loop “ Bloesemtocht” was op 17 april j.l. en voerde ons naar de Zak van Zuid Beveland. Verzamelen was zoals gewoonlijk bij de Kanovijfer , waar de deelnemers verdeeld werden over drie auto’s.
In de Zak startten we bij de accommodatie van Natuurmonumenten in de Zwaakse Weel. Je kon kiezen uit drie afstanden n.l. 9,5 km standaard loop ; 7,5 km verkorte versie ; 12,5 km met een extra lus erbij.
Het weer is voortreffelijk, droog en een zonnetje. Aan de hand van de routekaartjes ( knooppunten) van Astrid zette de ploeg zich al babbelend in beweging. Nou ik kan je verzekeren dat er onderling heel wat nieuwe en oude wetenswaardigheden en gebeurtenissen worden uitgewisseld.
De loop gaat voornamelijk over de bloemendijken, waar je aan de strakblauwe horizon de keurig in het lid staande bomen kan ontwaren. Het bewerkte land laat ons de strakke groeven van het ploegen zien. Nog wel maagdelijk, want het is nog vroeg in het jaar en de gewassen moeten nog boven komen. De bermen worden opgevrolijkt door allerlei bloemen zoals ereprijs en de fel gele paardenbloemen en boterbloemen. Voorts zorgt het bloeiende fluitenkruid dat we met enorm veel plezier aan deze wandeltocht deelnemen.
Het is zondagmorgen en dus nog rustig op het land. Maar een boer die dromerig over zijn akkers staart wordt in zijn gepeins  wreed gestort door het naderend geblaat en vraagt verschrikt of een kudde schapen met ondergetekende als herder aan zijn ogen voorbijtrekt. Toch kan hij al het gekwetter waarderen en wenst ons een prettige voortzetting van de wandeling toe.
Net als we de spoorbaan willen kruizen komt het oude boemeltje met een schitterende oude loc voorop alle fluitend en stoom producerend aangereden. We hebben geen fototoestel meegenomen maar Astrid ziet toch kans met haar mobile een acceptabele foto te maken.
Even verderop staat een buizerd biddend in de lucht op zoek naar een prooi in het veld. In de boomgaarden die we passeren staan de appelbomen in bloei terwijl de perenbloesems al weer aan het verdwijnen zijn.
Na vijf kilometer strijken we neer op het terras van de Berkenbosch ( met vlindertuin) want het wordt tijd voor wat rust bij een kop koffie of thee. Een gezellig bedoening daar en op zondagochtend een pleisterplaats voor wandelaars, fietsers , motorclub en groepen met een racefiets .
Na de gezellige break gaat ondergetekende de verkorte route aflopen en vervolgt de groep de route rond de Zwaakse Weel.
De tijd van terugkomst bij de Kano- vijver weet ik niet meer, maar wel dat het een mooie en gezellige tocht was.

 

Wim Huis in’t Veld.

 
Joomla templates by a4joomla