EMail Afdrukken

Evenement 

Titel:
Stadsloop Biervliet
Wanneer:
16.05.2012 
Waar:
Stadsloop Biervliet - BIervliet
Categorie:
Loopkalender

Omschrijving

Stadsloop Biervliet de leukste trimloop van Zeeuws-Vlaanderen
De Stadsloop Biervliet komt er weer aan. Voor de vierde keer op rij wordt deze trimloop in Biervliet gehouden. Dit jaar op woensdagavond 16 mei, de avond voor Hemelvaartsdag en de Geuzenfeesten. Het parkoers van de Stadsloop gaat niet door de polder, maar dwars door Biervliet.
Voorgaande jaren viel de Stadsloop erg in de smaak bij de deelnemers. Een van de deelnemers schreef op zijn weblog over de Stadsloop dat ‘zulke wedstrijden per direct de nieuwe norm moeten worden voor de Zeeuws-Vlaamse trimlopen’. De Stadsloop staat inmiddels bekend om de gezellige sfeer en het leuke parkoers, kronkelend door het stadje, met als bonusaanbieding de beklimming van de Molenberg. Vorig jaar won met grote voorsprong Pascal van Troost uit Den Haag op de tien kilometer. Hij wist vrijwel elke andere loper op zijn afstand wel een keer te dubbelen.
Organisator, loopgroep De Kuitenbijters verheugt zich dan ook op deze vierde trimloop, na het succes van de eerdere edities. De Stadsloop Biervliet trok toen zo’n 160 recreatieve en wedstrijdlopers uit Biervliet en ver daarbuiten.
Vanwege de historische stoet, donderdag tijdens de lustrumeditie van de Geuzenfeesten, wijkt de organisatie dit jaar uit naar de woensdagavond 16 mei. De deelnemers aan deze vierde Stadsloop Biervliet kunnen kiezen uit vier afstanden: 2,5, 5, 7,5 en 10 kilometer. De aparte afstanden voor de jeugd komen te vervallen.
Alle afstanden beginnen en eindigen bij het dorpshuis aan de Hoogstraat 2 in Biervliet. Lopers van de 5, 7,5 en 10 kilometer lopen het parkoers respectievelijk 2, 3 of 4 keer. Alle deelnemers krijgen te maken met een pittige col. Voorzitter Raymond Wauters van het Geuzencomité geeft om 20.00 uur het startschot. Speaker Fred Rabout en tientallen vrijwilligers leiden de loop in goede banen.
Vanaf 19.00 uur kunnen deelnemers zich inschrijven in het dorpshuis. Deelname kost 4 euro. Bij het inschrijfgeld is een consumptie inbegrepen. Na afloop van de wedstrijd volgt de prijsuitreiking en een gezellig optreden van de Biervlietse zanger Sjakco de Braal in het dorpshuis. Omkleed- en douchegelegenheid is aanwezig in de kleedkamers van VV Biervliet aan de Havenstraat in Biervliet.
___________________________________________________________________________NOOT VOOR DE REDACTIE
Nadere inlichtingen bij: Marleen de Koning, tel. 0115-482528 of Pascalle Cappetti, tel. 0115-694188

Locatie

Naam van locatie:
Stadsloop Biervliet
Straat:
Hoogstraat 2
Stad:
BIervliet

Omschrijving


Stadsloop Biervliet weergeven op een grotere kaart

Joomla templates by a4joomla