Anjolie Engels en Remy Vasseur heersen in internationale Tankloop PDF Afdrukken

DISHOEK Remy Vasseur en Anjolie Engels zetten met hun overwinning in de Tankloop over 20 km nog een goede prestatie op hun palmares. Vasseur deed dat in een tijd van 1 uur 11 minuten en 17 seconden. Engels had 1 uur 15 minuten en 49 seconden nodig op de 8e plaats overall. De organisatie van Dynamica had geluisterd naar de kritiek op te late start van de Kerstloop. Nu zorgde Jan de Wilde nog voor een minuutje oponthoud omdat hij de nieuw ontworpen trainingsshirts ontworpen door Dorien Dek, voor de Kustmarathon aan Lenie en Lein Lievense overhandigde.

 Vasseur kon tot aan het keerpunt van de 5 km meeliften met Erwin Adan en Pieter Wisse. Daarna moest Vasseur het alleen doen omdat Michel Schrier al op zeker twee minuten achterstand liep maar wel los was van Wim van Sparrentak, Jim Portegies en David Schrier. Na de wissel bij de tank van Westkapelle hoefde Vasseur zich niet druk meer te maken en won vrij gemakkelijk voor Michel Schrier en Wim van Sparrentak.

Voor volgend jaar heeft Vasseur zich tot doel gesteld om zijn snelheid op de triatlon nog wat op te voeren door veel wedstrijden te doen. In 2014 hoopt Vasseur zich daardoor te kunnen kwalificeren voor de triatlon van Hawaï ,,Het is alleen de vraag of ik voldoende sponsors kan vinden want een ruime 6000 euro kan ik niet opbrengen’’, dacht Vasseur hardop.  

Achter Michel Schrier (Vlissingen) en Wim van Sparrentak (Sint Laurens) was de vierde plaats voor Jim Portegies afkomstig uit Middelburg al drie jaar woonachtig in New York waar hij werkt aan zijn promotie op de universiteit van New York die hem graag toeliet nadat hij in 2009 op de Technische Universiteit van Eindhoven een tien haalde voor zijn hoofdvak wiskunde en een tien voor natuurkunde.

Net voor Anjolie Engels finishte drievoudig winnaar van de Kustmarathon Sebastien Schletterer (Middelburg). Een supertalent die tussen zijn vele blessures uitstekend presteerde, nationaal op de 800 meter en later op de marathon. In 2012 kwam hij nauwelijks aan de bak: ,,Ik had zomaar zin om een wedstrijd te doen’’, liet hij weten. Vorig jaar finishte hij in de Tankloop gedeeld op de eerste plaats met Michel Schrier en Wim Nieuwkerk in 1.10.39. Op de zevende plaats was zijn tijd maar 5 minuten minder dan vorig jaar

Voor Anjolie Engels is meestal niet de vraag welke vrouwen in haar buurt in haar buurt maar welke mannen ze achter zich kan houden. Zij finishte winnend in een tijd van 1.15.49, twee minuten langzamer dan in 2011 maar dat is verklaarbaar omdat ze na de 2e plaats op de Kustmarathon een flinke rustpauze heeft ingevoerd. Triatlete Priscilla Meerman (Vlissingen) kwam uit op de tweede plaats met een achterstand van 22 minuten.

Erwin Adan (Dynamica), een van de aanstormende talenten in Zeeland was de sterkste op de 9,5 km in 32.31 voor Pieter Wisse (Biggekerke) en Jethtro ten Bruggencate (Vlissingen). Eva Boonman (Middelburg), afgelopen donderdag nog tweede in de Poltiecross was de snelste vrouw op de tien kilometer voor Bianca de Regt (Middelburg( en Christel Verbeek (Vlisisngen)

De instap 5 km was voor Vicenzo Lorrello (Biggekerke) bij de mannen en voor Marieke Nelis (Wolphaartsdijk. 

Helaas was de aangekondigde 10 km ongeveer 500 meter te kort waardoor een aantal deelnemers zoals Maurice Steketee (Middelburg) en Natalie Sinke (Vlissingen) dachten op de laatste dag van het jaar een PR te hebben gelopen. Helaas was de Garmin GPS onverbiddelijk. Door het keerpunt wat op te schuiven richting Zoutelande kan dit ‘probleem’ volgend jaar gemakkelijk opgelost worden.

De Tankloop was dit jaar behoorlijk internationaal met deelname uit België, Duitsland, Oostenrijk, Griekenland, Italie en de Verenigde Staten

 

Sjaak Sinke

 

 

 

 

 

 
Joomla templates by a4joomla